Heb je een vraag? Bel ons: 020 527 36 54

Verkeerslabel

Is jouw school al Ster in het verkeer?

Om als school succesvol verkeerseducatie te geven en aan een veilige schoolomgeving te werken is een structurele aanpak en betrokkenheid van de ouders nodig. We willen scholen aanmoedigen op deze manier aan de slag te gaan en daarvoor belonen. Hiervoor zet Verkeer & Meer het verkeerslabel ‘Ster in het verkeer’ in. Dit label toont aan dat scholen zich actief inzetten voor verkeersveiligheid en de zelfstandigheid van hun leerlingen in het verkeer. Scholen die het label hebben verdiend, de Sterren in verkeer, krijgen een certificaat, een plaquette voor aan de buitenmuur en/of een stoeptegel en een digitaal label. De uitreiking van het label krijgt een feestelijk tintje.

Scholen komen in aanmerking voor het verkeerslabel als ze voldoen aan 5 criteria:

  • In alle leerjaren wordt theoretisch verkeersonderwijs gegeven op basis van een actuele lesmethode (ca half uur per week per groep).
  • In groep 7 of 8 wordt ter toetsing deelgenomen aan het schriftelijk verkeersexamen.
  • In groep 7 of 8 wordt ter toetsing deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen.
  • Er is op school een verkeersouder actief en deze wordt ondersteund door de school.
  • De aanpak voor verkeersonderwijs is structureel en is verankerd in een goede organisatiestructuur. Dit wordt vastgelegd in het schoolplan.

Ondersteuning

De accountmanager van Verkeer & Meer helpt je om ‘Ster in het verkeer’ te worden en het verkeerslabel te behalen en te behouden.

In dit document vind je concrete handvatten om het thema verkeer op jouw school vorm te geven en het Verkeerslabel te krijgen.

User registration

Reset Password