Heb je een vraag? Bel ons: 020 527 36 54

Voor ouders

Wij zijn Verkeer & Meer. Samen met gemeenten, scholen en vele anderen werken we aan het verhogen van de verkeersveiligheid in onze regio. We ontzorgen en inspireren met effectieve verkeerseducatie, campagnes en voorlichtingsactiviteiten. Op deze pagina vind je allemaal leuke video's en apps voor verschillende leeftijden.

0-4 jaar:

App Traffic rush

Help de auto’s over de kruising door op het juiste moment te versnellen of te vertragen. Het doel is om ongelukken te voorkomen. De app is Engels, maar dit maakt voor het spel niet uit. Ook is er een versie met treinen.

Download de app

4-12 jaar:

Video: SchoolTV – dode hoek 1

Filmje over de dode hoek van de vrachtwagen. Twee jongens leren waar de dode hoek begint en wanneer de chauffeur van een vrachtwagen je weer kan zien. Hoe kun je veilig fietsen in de buurt van een vrachtwagen?

Bekijk de video

Video: SchoolTV – remweg vrachtwagen

Een vrachtwagen is een groot, zwaar bakbeest. Hoe lang doet zo’n wagen erover om te stoppen?

Bekijk de video

Video: SchoolTV – verkeerslichten

Filmpje over het nut van verkeerslichten. Deze regelen dat het verkeer goed kan doorstromen en dat iedereen veilig over kan steken. Ook leuke weetjes over hoe de verkeerslichten via de computer worden aangestuurd.

Bekijk de video

App: Verkeer lite

De Verkeer SituatieMaker Applicatie is gemaakt om snel en duidelijk een situatie in het verkeer te tekenen voor zowel op een tablet als een smartphone. Deze app is bijzonder geschikt voor rij-instructeurs als het digitale schetsboek in de lesauto. Het is bruikbaar bij rijbewijs auto maar ook voor de andere rijbewijzen. Maar ook voor iedereen die snel een verkeerssituatie wil tekenen.

Download de app

App: Verkeersborden oefenen

Leer en oefen gratis verkeersborden op je smartphone! Oefen door het borden spel te spelen, of leer de borden uit het overzicht.

Download de app

App: Parking madness

Voorzichtig inparkeren en uit parkeren zonder ongelukken.

Download de app

12-18 jaar:

Video: Afleiding in het verkeer

Wat als Columbus even niet had opgelet? Dan was Amerika niet ontdekt. En Einstein? E=MC2 was nooit uitgevonden. Grappig filmpje van TeamAlert over afleiding en een fietser die zich niet laat afleiden. Goede inleiding voor het onderwerp smartphone op de fiets.

Bekijk de video

Video: dode hoek bij een vrachtwagen

Filmpje over de dode hoek van een vrachtwagen. Met goede beelden die kinderen leren wat een vrachtwagenchauffeur doet en wat hij ziet. Zo leren ze uit de dode hoek te blijven en achter een vrachtwagen die af wil slaan

Bekijk de video

Video: Ik zet mij schrap

Een jongen vertelt over zijn ervaring met drank in het verkeer. De laatste zin is niet af, zodat dit filmpje in het voortgezet onderwijs gebruikt kan worden om discussie over alcoholgebruik en vervoer te starten.

Bekijk de video

Video: Over de rotonde

Filmpje over hoe je als fiets een rotonde moet nemen. Wie heeft er voorrang? Jij? Toch moet je opletten als er een auto afslaat. Niet iedereen houdt rekening met fietsers.

Bekijk de video

Video: dode hoek

Wat doet een vrachtwagen als hij de hoek om wil slaan? Die heeft heel veel ruimte nodig. Als jij er als fietser naast rijdt, blijft er geen ruimte voor je over. Rechtsachter de vrachtwagen blijven dus!

Bekijk de video

Video: voorrang krijgen en nemen

Filmpje over voorrang: wie heeft er voorrang en houdt iedereen daar rekening mee? Altijd eerst wachten tot je ook echt voorrang krijgt. Anders gebeuren er ongelukken.

Bekijk de video

Video: voorsorteren

Wat is voorsorteren en hoe doe je dat goed. Je gaat bijvoorbeeld naar het midden van de weg als je linksaf wil slaan.

Bekijk de video

App: a.s.r. Rij veilig

De a.s.r. Rij Veilig app schakelt alle afleidende functionaliteiten van je smartphone uit als je harder rijdt dan 15 km/u. Sta je stil, dan komen alle berichten weer binnen. Je kunt nog wel handsfree bellen en je navigatie blijft ingeschakeld. Schakel de passagiersmodus in als je meerijdt of met het OV reist. De a.s.r. Rij Veilig app helpt je om je aandacht bij de weg te houden. Zo verbeteren we samen de verkeersveiligheid.

Download de app

App: AutoModus

In 66% van de ongelukken speelt afleiding een rol. Smartphone gebruik is hiervan de belangrijkste oorzaak. De AutoModus app helpt je om je smartphone gebruik achter het stuur te verminderen en zorgt voor meer veiligheid op de weg.

Download de app

App: Shotgun 360

Hoe zorg je ervoor dat een bestuurder niet wordt afgeleid tijdens het rijden als je met vrienden op pad gaat? Neem de rol van Shotgun op je! Speel Shotgun 360 en laat zien hoe goed jouw skills als Shotgun zijn.

Download de app

App: VERJO Borden trainer

Test je kennis van de Nederlandse verkeersborden met De VERJO Borden trainer! Beantwoord zo snel mogelijk zoveel mogelijk vragen. Hoe beter je borden kennis en reactietijd, hoe meer punten je haalt. De app onthoudt de 5 hoogste scores die jij gehaald hebt. Extra leuk is dat je, je score kunt delen met je vrienden op Facebook of via Twitter.

Download de app

User registration

Reset Password