Theoretisch Verkeersexamen

Heb je een vraag? Bel ons: 020 527 36 54

Theoretisch Verkeersexamen

€0
Categories:
Beoordelingen:
Verkeersexamen app VVN. Het schriftelijk verkeersexamen toetst leerlingen van groep 7 (of 8) op hun kennis en inzicht in de verkeersregels en het toepassen daarvan.

Over deze cursus

Het VVN theoretisch Verkeersexamen toetst of de leerlingen van groep 7 (of 8) de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Het VVN theoretisch Verkeersexamen vindt jaarlijks plaats in de maand april.

Voor iedere leerling die slaagt, is er een verkeersdiploma. Hierop is het resultaat van het VVN theoretisch en praktisch Verkeersexamen vermeld.

Sinds 2018 is het examen niet enkel in de vorm van de boekjes beschikbaar, maar eveneens als digitale variant.

Voorbereiden op het Verkeersexamen

Om het VVN theoretisch Verkeersexamen goed te kunnen maken, moeten de leerlingen een aantal verkeersbegrippen en verkeersafspraken goed onder de knie hebben. Alle afspraken zijn geformuleerd in termen van gedrag voor het kind in de rol van voetganger en fietser. Ook is er een overzicht van verkeersborden waarvan de kinderen moeten weten wat ze moeten doen als ze die onderweg tegenkomen.

Oefenen voor het Verkeersexamen

De leerlingen kunnen op diverse manieren oefenen voor het Verkeersexamen. Download de Verkeersexamenapp. De app helpt bij het leren van de verkeersregels en het oefenen van de verkeersexamenroute. De app is gratis beschikbaar in de app-stores.

Bij het onderdeel oefenen op de VVN website zijn 3 complete oefenexamens te vinden. Bij de oefenexamens krijgen de kinderen na elke vraag feedback. In 25 vragen komen alle leerdoelen aan bod. De kinderen kunnen in dit gedeelte van de site ook zelfstandig aan de slag. Thuis of in de klas. 

Speel de VVN Verkeersexamenquiz met de hele klas op het digibord. De quiz bestaat uit drie rondes. Elke ronde bevat 10 vragen in de vorm van stellingen die waar of niet waar zijn.

Bestellen van het examen

Vanaf 1 november kun je het VVN theoretisch Verkeersexamen bestellen. Dit geldt zowel voor de digitale als de schriftelijke variant. Het bestellen van het materiaal gaat via de webwinkel van VVN. In het assortiment vind je de examenboekjes, het digitaal verkeersexamen en een handleiding voor docenten.

Onze experts

Wij helpen je graag met een educatiepakket op maat of extra informatie. Neem contact op met één van onze experts.

Primair onderwijs regio Noord

Nathalie is ons aanspreekpunt voor primair onderwijs in regio Noord

Primair onderwijs regio Zuid

Sacha is ons aanspreekpunt voor primair onderwijs in regio Zuid

Beoordelingen

Bekijk wat andere mensen van deze cursus vonden.

0 Beoordeeld 0 van de 0 Beoordelingen
5 sterren 0
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 sterren 0

Members

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.

Total number of students in course:

User registration

Reset Password