Schoolpleinpakket VVN

Heb je een vraag? Bel ons: 020 527 36 54

Schoolpleinpakket VVN

€0
Categories:
Beoordelingen:
Basisschoolleerlingen oefenen verkeersgedrag op het schoolplein. Het VVN Schoolpleinpakket biedt praktische middelen om verkeersregels en verkeerssituaties op het schoolplein of in de gymzaal te oefenen voor leerlingen in het basisonderwijs. Fotografie Veilig Verkeer Nederland

Over deze cursus

Het VVN Schoolpleinpakket biedt praktische middelen om verkeersregels en verkeerssituaties op het schoolplein of in de gymzaal te oefenen voor leerlingen in het basisonderwijs. Verkeersonderwijs hoort in de klas èn buiten plaats te vinden. Het is belangrijk om dat wat met de leerlingen in de klas besproken is, ook echt buiten ervaren en oefenen. Het Schoolpleinpakket is een praktische, leerzame en leuke aanvulling bij het werken over verkeer.

Lessen

De opdrachtkaarten zijn verdeeld in vier clusters: Lopen, Oversteken, Fietsen 1 en Fietsen 2. Elk cluster bestaat uit een serie opdrachtkaarten en wordt afgerond met een ‘Kun je dit nu?’-opdrachtkaart. De lessen (opdrachtkaarten) zijn gericht op het oefenen van verkeersgedrag en het leren toepassen van verkeersregels, zoals oversteken, links- en rechts afslaan, voorsorteren, voorrang verlenen en nemen, etc. Met behulp van verkeersborden en -lichten, een zebrapad, hesjes en andere materialen kunnen situaties worden nagebootst.

Iedere opdrachtkaart kent dezelfde indeling met op de voorkant eenvoudige pictogrammen en een duidelijke illustratie van de verkeerssituatie. Op de achterkant staat stap voor stap de opdracht uitgelegd. Ook de verkeersregels en aandachtspunten bij de opdracht staan op de kaart.

De leerkracht kan zelf een keuze maken uit alle kaarten en zo de opdrachten uitzoeken die aansluiten bij het niveau van de kinderen. De opdrachtkaarten zijn geschikt om in kleine groepjes uit te voeren. De kracht van de kaarten zit hem vooral in het zelf actief oefenen van een handeling.

Wie geeft er les?

Natuurlijk kunt u als leerkracht zelf met (groepjes) kinderen aan de slag, maar daarnaast is de opzet van de opdrachtkaarten zo dat ook anderen (stagiaires, kinderen van groep 7 en 8, VVN Verkeersouders) er gemakkelijk mee kunnen werken. Per opdracht is er in principe één begeleider nodig. Bij sommige opdrachten is een extra assistent nodig, bijvoorbeeld voor het bedienen van de verkeerslichten. Dat staat dan expliciet aangegeven op de opdrachtkaart.

Onze experts

Wij helpen je graag met een educatiepakket op maat of extra informatie. Neem contact op met één van onze experts.

Primair onderwijs regio Noord

Nathalie is ons aanspreekpunt voor primair onderwijs in regio Noord

Primair onderwijs regio Zuid

Sacha is ons aanspreekpunt voor primair onderwijs in regio Zuid

Beoordelingen

Bekijk wat andere mensen van deze cursus vonden.

0 Beoordeeld 0 van de 0 Beoordelingen
5 sterren 0
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 sterren 0

Members

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.

Total number of students in course:

User registration

Reset Password