Heb je een vraag? Bel ons: 020 527 36 54

Super Belangrijk

Campagnes

Many road safety campaigns are organized every year. Hier kun je alle huidige en oude campagnes bekijken
Sorry, we konden helaas geen zoekresultaten vinden
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Super Belangrijk

Super Belangrijk

De campagne ‘Superbelangrijk’ maakt voetgangers en fietsers in Amsterdam meer bewust van de risico’s van telefoongebruik in het verkeer

Superbelangrijk-stoplicht (I)
Superbelangrijk (3)

‘Telefoon in het verkeer, ff niet'

Het gebruik van een smartphone in het verkeer, ook tijdens het lopen of fietsen, is ronduit gevaarlijk. Daarom is het belangrijk en zelfs van levensbelang dat mensen zich daar beter bewust van worden. Amsterdam heeft in januari 2018 de campagne ‘Superbelangrijk’ gevoerd. Met als boodschap: ‘telefoon in het verkeer, ff niet.

Vervolg in juni 2018

Pieter Litjens, wethouder Verkeer en Vervoer en Alexandra van Huffelen, algemeen directeur GVB gaven in januari 2018 in het Amsterdamse Vondelpark op opvallende wijze het startsein voor de campagne. In juni kreeg de campagne een vervolg.

Afleiding

Het aantal ongelukken met fietsers en voetgangers stijgt*, net als het gebruik van de smartphone in het verkeer. Hoewel er nog geen exacte onderzoekscijfers zijn over het verband hiertussen, is wel duidelijk dat afleiding een belangrijke oorzaak is van veel ongelukken. Het gebruik van je telefoon leidt nou eenmaal af van wat er om je heen gebeurt. Of je nu appt, belt, door je playlist scrolt of even een fotootje maakt voor Insta. Vooral jongeren en jong volwassenen tussen de 16 en 30 jaar lijken zich weinig aan te trekken van de gevaren voor henzelf én voor andere verkeersdeelnemers.*

Wie bedenkt de beste campagne?

Verkeer & Meer, onderdeel van de Vervoerregio, heeft voor leerlingen van het voortgezet onderwijs een lesprogramma samengesteld rond dit thema: de Campagnefabriek. Het zet scholieren aan tot nadenken over telefoongebruik op de fiets. De leerlingen verzinnen in groepjes een campagne, met een slogan, gadgets, posters en een filmpje. Na afloop presenteren ze hun idee aan een jury. De Campagnefabriek is al met succes op verschillende scholen ingezet.

Superbelangrijk

Telefoontjes en berichten die we onderweg krijgen: iedereen vindt het superbelangrijk. Tegelijkertijd weten we best dat de meeste acties gerust even kunnen wachten tot we op onze plaats van bestemming zijn. Superbelangrijk dus dat we beter nadenken over de grote risico’s van telefoongebruik in het verkeer.

De campagne is een initiatief van de gemeente Amsterdam in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam en GVB. “We werken, samen met de gemeenten en partners, hard aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in onze regio. Omdat je in het verkeer je volledige aandacht erbij moet houden, zijn we deze campagne gestart. Echte vrienden vinden het heus niet erg om pas over tien minuten een appje terug te krijgen, dus misschien goed om eens stil te staan bij je app-gebruik”, aldus Derk Reneman, portefeuillehouder Verkeer van de Vervoerregio.

Informatie over de campagne en over het onderwerp telefoongebruik door fietsers en voetgangers, vindt u op superbelangrijk.net . Zie ook: facebook.com/superbelangrijk en instagram.com/superbelangrijk

* Bron: https://www.swov.nl/feiten-cijfers/factsheet/telefoongebruik-door-fietsers-en-voetgangers

Event Details

Date: juni 1, 2018 - juli 1, 2018
Time: -

User registration

Reset Password