Heb je een vraag? Bel ons: 020 527 36 54

Ik val op!

Campagnes

Many road safety campaigns are organized every year. Hier kun je alle huidige en oude campagnes bekijken
Sorry, we konden helaas geen zoekresultaten vinden
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Ik val op!

Ik val op! 2018

Wanneer het weer laat licht wordt, en vroeg donker, voeren alle gemeenten in de Vervoerregio intensief campagne voor fietsverlichting. Het voeren van goede fietsverlichting voorkomt ongelukken.

Zorg dat jouw fietsverlichting in orde is!

Wanneer het weer laat licht wordt, en vroeg donker, voeren alle gemeenten in de Vervoerregio intensief campagne voor fietsverlichting. Het voeren van goede fietsverlichting voorkomt ongelukken. Op 7 oktober vond een spectaculaire kick off plaats in aanloop naar de eerste landelijke dag van de Fietsverlichting op 28 oktober. Doel van de campagne was dat alle fietsers in de Vervoerregio op die dag goed werkende fietsverlichting hadden. Om deze droom waar te maken werd man en macht ingezet. Die dag werden er in de hele regio samen met de politie, TeamAlert en Veilig Verkeer Nederland acties gehouden om opvallende fietsers in het zonnetje te zetten. Vanaf 29 oktober ging de politie meer op fietsverlichting controleren. Fietsers die hun verlichting op orde hadden, maakten zo minder kans op ongelukken én op het krijgen van een boete. Op YouTube vind je de film van de kick-off. Hieronder de belangrijkste informatie over deze campagne.

Online campagne

  • Hoeveel fietsers tel jij? Deze campagne werd vanaf 9 oktober 2017 op Facebook en Instagram gevoerd om extra aandacht voor fietsverlichting te vragen. Je hebt vast al gemerkt hoe moeilijk het is om de fietsers te zien! Nu het weer laat licht wordt, en vroeg donker, maakt fietsverlichting het verschil. Zorg dat jouw fietsverlichting in orde is, dan voorkom je ongelukken.
  • Ik val op! Deel jouw foto waarbij je laat zien hoe goed jouw fiets verlicht is in het donker, en maak kans op stoere *extra* zichtbaarheid! Tag de Vervoerregio op Facebook, Twitter of Instagram en gebruik #ikvalop. Onze deskundige jury kiest de leukste twee inzendingen van inwoners van de Vervoerregio Amsterdam.

Zo is je fietsverlichting in orde!

  • zorg dat alle draadjes vastzitten
  • controleer of je batterijtjes het doen
  • regel een setje thuiskomertjes, voor als je verlichting het per ongeluk een keertje niet doet
  • voer geel of wit licht voor, en rood licht achter
  • knipperend licht mag niet!

Wat houdt de campagne in?

De vijftien gemeenten in Vervoerregio Amsterdam hebben de handen ineen geslagen en organiseerden deze campagne. Ook politie, Veilig Verkeer Nederland, Team Alert en RAI Vereniging zijn van de partij. Online of op straat: je kunt er niet omheen. Fiets verlicht!

Wie doen er mee?

Vervoerregio Amsterdam, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad, Politie, Team Alert, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en RAI Vereniging.

  • Vind je dit alles zelf te ingewikkeld? Rijd dan even langs de fietsenmaker! Hij helpt je graag veilig weer op weg!

Event Details

Date: oktober 6, 2018 - november 5, 2018
Time: -

User registration

Reset Password