Heb je een vraag? Bel ons: 020 527 36 54

BOB Zomer 2019

Campagnes

Many road safety campaigns are organized every year. Hier kun je alle huidige en oude campagnes bekijken
Sorry, we konden helaas geen zoekresultaten vinden
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

BOB Zomer 2019

Ben je Bob? Zeg het hardop!

Stel, je drinkt een wijntje bij het eten en je moet daarna nog iemand thuisbrengen of ophalen. Of je baas haalt een fles wijn tevoorschijn die je écht moet proeven. Of je hebt een wedstrijd gewonnen en dat moet worden gevierd. Of… het is gewoon heel gezellig.

Om je te wapenen tegen dit soort verleidingen komt de Bob-campagne met een handige oplossing: Zeg aan het begin van de avond tegen de mensen met wie je bent dat je Bob bent. Dan geef je een duidelijk signaal dat je geen alcohol wil drinken. Zo wordt het makkelijker om Bob te blijven. Daar kun je mee thuiskomen, of je nu samen terugrijdt of alleen.

Risico's van alcohol in het verkeer

Bob drinkt helemaal geen alcohol. Want als je eenmaal begint, wordt het steeds lastiger om ‘nee’ te zeggen. Dat komt niet alleen door de gezellige sfeer en het ‘groepsproces’, maar ook door het ontremmende effect dat alcohol heeft:

  • Elk glas alcohol geeft je zin in nóg meer alcohol.
  • Je voelt je zelfverzekerder en onderschat de risico’s en gevaren van rijden onder invloed van alcohol.
  • Je rijvaardigheid gaat na een paar glazen alcohol al flink achteruit. Je kan je moeilijker concentreren op het verkeer. Je reactievermogen neemt af en je hebt moeite om koers te houden.
  • Je wordt impulsiever en losser. Je zoekt de grenzen op van wat wel en niet mag.

Bob houdt de nul

Uit onderzoek blijkt dat 1 drankje al genoeg is om je trek te geven in het volgende. En dat gebeurt razendsnel omdat alcohol in ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt.

Met wie, wanneer en waar je drinkt heeft ook invloed. Zeg maar eens ‘nee’ tegen je vrienden en familie als het gezellig is en iedereen een drankje neemt. Omdat het bij de sfeer hoort of omdat je niet zo flauw wilt doen. Voor je het weet, zit je aan de wettelijke grens van wat je mag drinken. Ga je er overheen dan breng je jezelf, je eventuele passagiers én andere verkeersdeelnemers in gevaar. Daarnaast riskeer je ook nog eens een hoge boete of zelfs verlies van je rijbewijs. Een Bob heeft daarom dus 0% op.

Zorg dus dat je altijd een Bob-afspraak maakt of kies ervoor zelf Bob te zijn. Dan kan iedereen veilig thuiskomen.

Wist je dat

  • 1 op de 5 verkeersslachtoffers het directe gevolg is van alcohol in het verkeer? In 2015 ging het om 75 tot 140 verkeersdoden en ruim 4.000 ernstig gewonden.
  • De Nederlandse politie bij alcoholcontroles jaarlijks 1 miljoen blaastesten afneemt?
  • Bijna alle Nederlanders vinden dat alcohol en verkeer niet samengaan?
  • Alcohol al na ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt?

Event Details

Date: juli 1, 2019 - augustus 1, 2019
Time: -

User registration

Reset Password